KINDERFYSIO

Bij sommige kinderen verloopt de ontwikkeling van de motoriek en zintuigen trager of anders dan gebruikelijk. Kinderfysio oefent spelenderwijs. Zo gaan kinderen met meer zekerheid en zelfvertrouwen de wereld in. Twijfel je over de ontwikkeling van je kind? Bel voor een afspraak. Wij kijken graag met je mee.

Kinderfysio is er voor kinderen van alle leeftijden. Al bij de geboorte kunnen baby’s signalen geven dat er iets aan de hand is met hun motoriek. Voor peuters, kleuters en oudere kinderen gaan er ook andere zaken meespelen. Het is niet leuk als je – om wat voor reden dan ook – niet meekomt met spelen of sporten. Kinderen kunnen er lichamelijke klachten van krijgen, of we zien dat ze daardoor niet lekker in hun vel zitten.

Kinderfysio: de behandeling
Elk kind is uniek en we onderzoeken op een speelse manier wat er precies aan de hand is. Soms is alleen advies genoeg, soms is er meer nodig. Dan stellen we een behandelplan op, in overleg met jullie als ouders of verzorgers en als het nodig is met docenten en andere vakdisciplines.

De behandeling bestaat vooral uit bewegingstherapie. Het is elke keer weer een uitdaging kinderen zo te stimuleren en uit te dagen dat ze plezier krijgen in bewegen en bereid zijn voor hen moeilijke vaardigheden aan te leren. Daarvoor hebben we veel uitnodigend en kindvriendelijk spelmateriaal in onze oefenruimte.

Advies geven is een belangrijk onderdeel van ons werk. Waar nodig, adviseren we de naaste omgeving – school bijvoorbeeld, of de kinderopvang en oppas – over hoe ze de ontwikkeling het best kunnen ondersteunen. Soms hebben kinderen naast hun bewegingsproblemen ook andere klachten en dan hebben we regelmatig overleg met de andere behandelaars, zoals (jeugd)arts, logopedist en kinderpsycholoog of pedagoog.

Ervaren, gecertificeerde kinderfysiotherapeut
Onze kinderfysiotherapeut heeft zich na de algemene hbo-opleiding fysiotherapie gespecialiseerd in de ontwikkeling en het (lichamelijk) functioneren van kinderen. Ze is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Kinder- en jeugdgezondheidszorg.

Vergoeding
Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Kinderfysiotherapie valt onder het basispakket en niet onder het eigen risico. Je kind heeft in ieder geval recht op 18 behandelingen vanuit dit basispakket. Ben je aanvullend verzekerd, dan geldt er vaak een onbeperkte vergoeding. Doorverwijzing vanuit de huisarts is niet nodig. Heb je vragen over de vergoeding? Stel ze ons gerust. Of bel met je verzekeraar.

Meer informatie over de vergoedingen kunt u hier lezen.