ONCOFIT 360

Oncofit 360 is een beweegprogramma voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad. Ongeacht de ernst en de behandelingsfase en ongeacht hoe je conditie is. Het programma is erop gericht zo fit mogelijk en met zoveel mogelijk uithoudingsvermogen de strijd tegen de ziekte aan te kunnen gaan.

Bewegen in welke vorm ook heeft altijd een positief effect, maar het Oncofit 360-trainingsprogramma brengt je verder. Door met de juiste intensiteit voor jou geschikte oefencombinaties te doen, blijf je in de best mogelijke conditie.

Het trainingsprogramma
Op basis van het intakegesprek en een spierkracht- en conditietest stellen we een programma samen dat specifiek is afgestemd op wat je kunt. Waar nodig hebben we overleg met je behandelend arts, specialist of oncologieverpleegkundige.

Onder deskundige begeleiding van een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten doe je loop- en fietstraining en werk je aan kracht en uithoudingsvermogen. Met een circuittraining train je alle spieren in het lichaam. Vrije oefeningen verbeteren je coördinatie, lenigheid en balans.

Lichaamsbewustzijn is een belangrijk onderdeel van de lessen. Leren hoe je balans kunt vinden tussen de mate van belasting en belastbaarheid. Daarnaast geven we houdingsadvies en laten we je zien hoe je beweging op een veilige, structurele manier kunt inpassen in je dagelijkse leven.

Oncofit 360 wordt regelmatig en met succes gecombineerd met oedeemfysio en littekenfysio.

Ervaren Oncofit 360-therapeuten
Onze Oncofit 360-therapeut is opgeleid in de nieuwste oncologische fysiotherapeutische behandelmethoden. Hij heeft een specifieke opleiding gevolgd om een afgestemd trainingsprogramma samen te stellen en je optimaal te begeleiden.

Meer informatie over de vergoedingen kun je hier lezen.