LITTEKENTHERAPIE

Littekentherapie is een relatief nieuw vakgebied binnen de fysiotherapie. Het combineert verschillende behandelvormen en heeft een uitstekend resultaat bij klachten die ontstaan door littekenvorming. De behandeling richt zich vooral op verlichting van pijn en verbetering van de bewegingsvrijheid.

Littekentherapie: de behandeling
Als uit ons intake-onderzoek blijkt dat je klachten veroorzaakt worden door littekenvorming, maken we een behandelplan. Welke behandelingen we inzetten, is afhankelijk van het soort littekenweefsel en de klachten die er zijn.

Met speciale massagetechnieken verminderen de klachten en verbetert de doorbloeding. Drukpakkingen, siliconenpleisters of siliconengel helpen tegen roodheid, jeuk, hypertrofie en verhardingen. Met therapeutische taping en Physio Touch kunnen we ervoor zorgen dat de beweeglijkheid beter wordt.

Het behandelprogramma is uitgebreid, inclusief beweeginstructies en het aanleren van massagetechnieken zodat je jezelf kunt behandelen. Belangrijk, omdat je er zo zelf voor zorgt dat pijn- en bewegingsklachten blijvend verdwijnen.

Meer informatie over de vergoedingen kunt u hier lezen.