RUG 360

Rug 360 is een beweegprogramma dat ontwikkeld is voor mensen met rugklachten. Het programma is erop gericht je rugklachten blijvend te laten verdwijnen door je houding, spiersturing en flexibiliteit te trainen.

Rug 360: het programma
Als bij de intake of gedurende de therapie blijkt dat Rug 360 het meest geschikte programma is om je blijvend van je klachten af te helpen, maken we op basis van de oorzaak van je rugklachten een persoonlijk trainingsprogramma. Het doel is dat je je werk, sport en hobby’s optimaal kunt (blijven) doen.

Als je rugpijn hebt, ga je vaak automatisch minder bewegen om je rug te ontzien. Maar de oplossing ligt juist in het (gecontroleerd) belasten van je rug. Rug 360 is een combinatie van oefeningen die je kracht en stabiliteit verbeteren, bewustwording en praktische voorlichting. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Inzicht anatomie
  • Ontspanning
  • Houding
  • Tiltechnieken

Behalve Rug 360 bieden we binnen onze praktijk McKenzie-therapie aan, een oefenmethode gericht op het duurzaam laten verdwijnen van pijnklachten in de rug en nek.

Gespecialiseerde rugtherapeuten
Goede begeleiding is essentieel. Om de rug sterker te maken is het belangrijk dat we niet over-, maar ook niet onderbelasten. De fysiotherapeuten van het Rug 360-programma hebben een specifieke opleiding gevolgd om een goed afgestemd trainingsprogramma samen te stellen en je optimaal te ondersteunen.

Meer informatie over de vergoedingen kun je hier lezen.