SPORTFYSIO

Als je een sportblessure hebt, is niets doen zelden de beste oplossing. Je fysieke fitheid gaat snel achteruit, maar ook het weefselherstel van de blessure zal niet optimaal verlopen. Sportfysio helpt jou als meer of minder actieve sporter zo snel mogelijk weer op je eigen niveau te sporten en voorkomt dat je blessure chronisch wordt. Sportfysio gaat zeker niet alleen om het herstellen van blessures. Ook als je op een structurele, doelmatige manier je prestaties wilt verbeteren, valt er veel winst te behalen.

Sportfysio bij blessures
We onderzoeken nauwkeurig wat er aan de hand is. Hoe is de belastbaarheid? Op wat voor manier word je in je bewegen belemmerd? Hoe vang je dat op? Het gaat nadrukkelijk niet alleen om de blessure zelf, maar ook om de vraag of er lichamelijke redenen zijn, waardoor je vatbaar bent voor die blessure. Op basis van ons onderzoek stellen we een persoonlijk behandelplan op. Belangrijke onderdelen zijn vaak herstel van kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. Ook het verbeteren van coördinatie en lenigheid speelt een belangrijke rol. We geven je gerichte oefeningen om thuis verder te werken aan je herstel en laten zien wat je kunt doen om herhaling te voorkomen.

Sportfysio om prestaties te verbeteren
Onze sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in prestatieverbetering bij sport. Zij werken met individuele sporters, maar ook met teams. De training start met een intake. Wat wil je bereiken? Waar wil je aan werken? We doen tests om in kaart te brengen waar winst te behalen valt. Meer kracht, meer snelheid of meer explosiviteit bijvoorbeeld. Op basis daarvan stellen we een persoonlijk trainingsschema op. Daarbij zetten we verschillende trainingsvormen in, zoals krachttraining, Kettlebell training en Powersled training.

Meer informatie over de vergoedingen kunt u hier lezen.