Manuele therapie

Manuele therapie is uitermate geschikt bij vastzittende of slecht functionerende gewrichten en vooral bij beweeg- en pijnklachten die ontstaan vanuit de wervelkolom. De therapie is gericht op het verbeteren van de bewegingsvrijheid en op snelle vermindering van de pijn. De effecten merk je vaak direct.

Manuele therapie: de behandeling
Wanneer tijdens de intake naar voren komt dat manuele therapie het best past bij de klachten, stellen we een behandelplan op. Dat doen we op basis van gericht onderzoek van het totale lichaam. Verder kijken dan de klachten zelf en zoeken naar de bron van het probleem, daar gaat het om volgens onze zienswijze. Dan heb je de meeste kans op duurzaam succes.

De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken om de gewrichten beter te laten functioneren en je houding en bewegingen te verbeteren. We passen herhalende, diepwerkende mobilisaties toe. Daarnaast maken we gebruik van manipulaties, het ‘kraken’, zoals veel mensen dat noemen. De meesten ervaren dat als een kortdurend, vreemd, maar niet pijnlijk gevoel. Je hebt vaak al direct meer bewegingsvrijheid en minder pijn.

Ons behandelprogramma bestaat daarnaast uit beweeginstructies, advies en inzicht geven in gezond bewegen. Belangrijk, omdat we er zo voor kunnen zorgen dat pijn- en bewegingsklachten blijvend verdwijnen.

De meeste mensen ervaren al een flinke verbetering na 1 behandeling. Over het algemeen zijn ze binnen 5 bezoeken blijvend van hun klachten af.

Meer informatie over de vergoedingen kunt u hier lezen.