Myofasciale Therapie

Het lichaam is een complex samenspel van onder meer huid, onderhuid, botten, spiervlies, spieren, zenuwen, bindweefsel. Deze zijn met elkaar verbonden in verschillende lagen. De verbinding hiertussen wordt ook wel fascia genoemd. De Myofascia is de verbinding tussen het spiervlies en de spiervezels, de botten en de pezen. Myofascia verbindt dus vooral de spierketens, maar kan ook aanspannen. Hiermee bepaalt de Myofascia de losheid of de stijfheid van het lichaam.

Myofasciale Therapie
Myofasciale Therapie richt zich erop om klachten van het motorisch systeem te behandelen. De therapie maakt te strakke myofasciale structuren weer los en soepel. Tijdens de eerste behandeling maken we een analyse van de bewegingspatronen van gewrichten, palpaties van Myofasciale structuren en de onderlinge samenhang. Het doel van de Myofasciale Therapie is om vervolgens gewrichtsfuncties te verbeteren en het lichaam in balans te brengen. De visie van Myofasciale Therapie is vernieuwend en verhelderend. Je kijk op het menselijke lichaam en op (fysio)therapie zal veranderen!

Gecertificeerd Myofasciale therapeut
Onze fysiotherapeuten zijn gecertificeerd Myofasciale therapeuten. Jaarlijks scholen wij ons bij om zo de meest actuele ontwikkelingen binnen deze unieke behandelmethodiek uit te kunnen voeren. Het past ook erg bij onze eigen visie op het vak Fysiotherapie. Door naar het totale lichaam te kijken, kunnen we resultaat boeken binnen 1 tot 5 behandelingen. Zelfs als je last hebt van chronische pijn. Fysio 360 Denekamp biedt deze unieke behandelmethode als een van de weinigen in de regio aan en mag zich specialist noemen op dit vakgebied.

Meer informatie over de vergoedingen kunt u hier lezen.