MCKENZIE-THERAPIE

McKenzie-therapie is wereldwijd erkend als een van de beste manieren om rug- en nekklachten aan te pakken. Het is een methodiek die er nadrukkelijk van uitgaat dat patiënten zelf leren hoe ze hun problemen aan kunnen pakken. Daardoor wordt de kans op herhaling aanzienlijk kleiner. Deze manier van werken past helemaal bij de visie van onze praktijk.

McKenzie-therapie: de behandeling
De McKenzie Methode® staat ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie® (MDT). Een belangrijk onderdeel is het eerste onderzoek. We vragen je een aantal bewegingen te herhalen en bepaalde houdingen aan te nemen.

Op basis van de diagnose krijg je specifieke oefeningen en advies over houdingen die je tijdelijk moet vermijden of juist moet gaan aanleren. Als het nodig is, ondersteunen we je bij de bewegingen en houdingen, maar het uitgangspunt is dat je zelf zo snel mogelijk aan de slag kunt. Oefeningen die je zelf thuis 10 keer per dag kort kunt uitvoeren, hebben namelijk op korte termijn aanzienlijk meer effect dan 1 of 2 behandelingen per week bij de therapeut. We betrekken je actief bij het hele proces, zodat je leert om jezelf succesvol te behandelen. Dat vermindert het risico van een terugval behoorlijk.

Naast de Mc Kenzie-behandeling vragen we je nadrukkelijk ook thuis regelmatig te oefenen. Door naar het totale lichaam te kijken, streven we ernaar om je binnen 1 tot 5 behandelingen klachtenvrij te laten zijn. Door onze visie en behandelmethodes herstel je 50 tot 80% sneller. Dat geldt ook als je flinke pijn hebt, al langer met klachten rondloopt of eerder een fysiotherapeut bezocht hebt met dezelfde klachten.

Meer informatie over de vergoedingen kunt u hier lezen.